2020知到答案 “一带一路“跨文化交际英语215 最新智慧树满分章节测试答案

使用须知:

如果这篇文章对你有用。

(站长推荐)如果觉得有用,那么给身边的人分享一下这篇文章或者推荐下这个站点,站长弄这个花了很多时间,多一个人用就多一分价值,感谢你们的支持

 

-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

第一章 单元测试

1、问题:The different aspects of this communication process are emphasized by three perspectives. Which of the following is not included?
选项:
A:interpretive perspective
B:critical perspective
C:social science perspective
D:A. personal perspective
答案: 【A. personal perspective】
2、问题:Which of the following emphasizes the various components of communication including a sender/receiver, message, channel, and context?
选项:
A:personal perspective
B:social science perspective
C:interpretive perspective
D:critical perspective
答案: 【social science perspective】
3、问题:________ refers to interntional use of nonspoken symbol to communicate a specific message.
选项:
A:
Kinesics
B:
Chronemics
C:
Nonverbal communication
D:
Proxemics
答案: 【
Nonverbal communication

4、问题:Which of the following is not included in the Body Language?
选项:
A:
Gestures
B:
Eye Contact
C:
Postures
D:
Silence
答案: 【
Silence

5、问题:As early as 1952, Raymond Williams wrote a book on the definition of culture and he defined culture as “the total way of life of a people”,
选项:
A:错
B:对
答案: 【错】
6、问题:Generally speaking, formal culture is commonly known as capital letter "C" culture, namely a country's geography, history, nature, politics, philosophy, literature, economy, education, science and technology, etc.
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】
7、问题:The symbolic nature of communication means that the words we speak or the gestures we make have no inherent meaning.
选项:
A:错
B:对
答案: 【对】
8、问题:Generally speaking, communication style combines both language and nonverbal communication.
选项:
A:对
B:错
答案: 【对】
9、问题:The same message people receive always conveys the same information even in different contexts
选项:
A:错
B:对
答案: 【错】

第二章 单元测试

1、【单选题】What nationality is Marco Polo?
A. English
B. Italian
C. American
D. French
答案:Italian

2、【单选题】The Silk Road refers to the ancient trade route connecting Asia Continent and European Continent, usually it can be classified into ___________ , Southern Silk Road on the land and the Silk Road on the sea.
A. Northern Silk Road on the land
B. Eastern Silk Road on the sea
C. Western Silk Road on the land
D. A. Northern Silk Road on the sea
答案:Northern Silk Road on the land

3、【单选题】Which comment is not included in description of Zhang Qian?
A. Outstanding Diplomat
B. Traveler and Explorer of the Han Dynasty
C. The Napoleon of the East
D. The First Chinese Stepping to the World
答案:The Napoleon of the East

4、【单选题】Zheng He, a eunuch of Ming Dynasty, is considered to be the most important Chinese ___________ of all time.
A. adventurer
B. inventor
C. businessman
D. politician
答案:adventurer

5、【单选题】In Chinese history, ________was regarded as the first Emperor who unified China in ideology.
A. Qin Shihuang
B. Zhou Wenwang
C. Han Wudi
D. Zhou Wuwang
答案:Han Wudi

6、【单选题】In Chinese, ______ can be expressed with comma, semicolon or even without punctuation.
A. juxtaposition
B. adverbs
C. pronouns
D. verbs
答案:juxtaposition

7、【单选题】Our apartment has the most _____ design like automatic washing device for cars, sound-control system for lights and house appliances.
A. exotic
B. poor
C. aboriginal
D. ingenious
答案:ingenious

8、【单选题】The internal expression of this aesthetic standard is artistic conception, while the external expression is rhythm and phonology.
A. cadence
B. sound
C. pace
D. calendar
答案:cadence

9、问题:How many official languages does the first table mention?
选项:
A:35
B:56
C:65
D:53
答案: 【53】

10、【单选题】How many maritime expedition did Zhenghe manage in Ming Dynasty?
A. 6
B. 7
C. 8
D. 9
答案:7

11、【单选题】Chinese had mastered the technology of smelting bronze approximately 5,000 years ago and iron tools came into use during the ___________.
A. Tang Dynasty
B. Song Dynasty
C. West Zhou Dynasty
D. Shang Dynasty
答案:Shang Dynasty

12、【单选题】Vlad allied himself with foreign countries, and restored the social order destroyed by years of wars.
A. combined
B. considered
C. viewed
D. regarded
答案:combined

13、【单选题】As a result, many families dissolved with little ceremony.
A. set up
B. established
C. broke up
D. made
答案:broke up

14、【单选题】Being located in west Asia and adjacent to Europe, Iran, the ancient Persian kingdom, has been influenced by ancient Babylonian ( 巴比伦 ) culture, Byzantine ( 拜占庭 ) art and Chinese painting since ancient times.
A. nearby
B. far
C. away
D. apart
答案:nearby

15、【单选题】During ________ reign, he dispatched Zheng He to lead a fleet to make seven far-ranging voyages.
A. Ming Taizu’s
B. Ming Chengzu’s
C. Song Taizu’s
D. Tang Taizong’s
答案:Ming Chengzu’s

第三章 单元测试

1、【单选题】Yoga helps us maintain a balanced __________, weight reduction, cardio and circulatory health.
A. metabolism
B. diet
C. exercise
D. practice
答案:metabolism

2、【单选题】What are the four major classic Nanxi?
A. Jing, Liu, Bai and Sha
B. Jing, Dou, Bai and Sha
C. Pi, Liu, Bai and Sha
D. Jing, Liu, Zhang and Sha
答案:Jing, Liu, Bai and Sha

3、【单选题】The cultural significance of the Eyo festival is its usage in the ______ of a king(Obas) or chiefs.
A. inauguration
B. birth
C. funeral
D. wedding
答案:funeral

4、【单选题】Which is the proper way to express your thanks for a small personal favor in Western culture?
A. A valuable gift.
B. A red envelop.
C. Taking him or her out to eat.
D. A sweet kiss.
答案:Taking him or her out to eat

5、【单选题】Once you get to know your mistakes, you should ___________ them as soon as possible.
A. rectify
B. reclaim
C. refrain
D. reckon
答案:rectify

6、【单选题】According to divorce contract, my husband has _____________ to our children at weekends.
A. access
B. opportunity
C. requirement
D. regards
答案:access

7、【单选题】We attended a ____ of the new manufacturing process.
A. demonstration
B. display
C. showing
D. manifestation
答案:demonstration

8、【单选题】________, the wife of Yellow Emperor, is said to be one of the two most important deities of silkworms.
A. Luozu
B. Chang’e
C. Nvwa
D. Changxi
答案:Luozu

9、【多选题】________ slowly and deeply through your nose. Keep your shoulders relaxed. Your abdomen should expand, and your chest should rise very little.
A. Breathe in
B. Inhale
C. Pull
D. Drag
答案:Breathe in;
Inhale

10、【单选题】Yoga is for physical, mental and spiritual________.
A. well-being
B. happiness
C. joy
D. luck
答案:well-being

11、【单选题】___________ comprises of items that MUST be provided on the actual Wedding day.
A. The Engagement list
B. The Introduction list
C. The Wedding list
D. The Bridal Letter
答案:The Engagement list

12、【单选题】People need opportunities to make a “midlife review” to _____ to the later stage of employed life.
A. transform
B. yield
C. adjust
D. suit
答案:adjust

13、【判断题】“Ethnocentrism” is the tendency to think of one's own culture as being at the centre of the world; in other words, to assume that his own culture' s way of thinking and acting is more natural, normal and correct the way people from other cultures think and act.
A. 对
B. 错
答案:对

14、【单选题】The Yoruba traditional wedding attires are scheduled for __________.
A. both couples
B. the brides
C. the grooms
D. all people
答案:both couples

15、【单选题】All Hallows’ Day is on __________.
A. Dec. 25th
B. Nov. 1
C. Jan. 1
D. Oct. 1
答案:Nov. 1

16、【单选题】How many intangible cultural heritages are there in China by the end of 2018.
A. 40
B. 41
C. 50
D. 51
答案:41

第四章 单元测试

1、【多选题】Which topics should be avoided in communication in other countries?
A. politics
B. health status
C. weather
D. money
答案:politics;
health status;
weather

2、【单选题】How many bike sharing companies signed an agreement with the National Development and Reform Commission (国家发改委) and the National Information Center (国家信息中心) on April 27th, 2017, authorizing the sharing of user data.
A. 8
B. 9
C. 10
D. 11
答案:10

3、【单选题】We would never have secured our independence without the aid you __________.
A. pursued
B. requested
C. presented
D. rendered
答案:rendered

4、【单选题】The __________ expressed their passive view about the government’s policy.
A. critics
B. politics
C. economics
D. tractors
答案:critics

5、【单选题】What is the total railway mileage of China by the end of 2017?
A. 127000 kilometers.
B. 19000 kilometers.
C. 25000 kilometers.
D. 10463 kilometers.
答案:127000 kilometers

6、【单选题】The blood __________ in the body and provides what the body needs.
A. swells
B. circulates
C. tastes
D. tempted
答案:circulates

7、【多选题】Ethiopia has great potential to grow in the world textile and apparel supply chain majorly because Ethiopia has the following advantages:
A. abundant energy
B. labor cost is relatively low
C. preferential policy on tariffs and financing
D. large area of cotton planting
答案:abundant energy;
labor cost is relatively low;
preferential policy on tariffs and financing;
large area of cotton planting

8、【单选题】The purpose of this test is to measure students' __________ to learn instead of their present achievements.
A. capacity
B. attitude
C. confidence
D. determination
答案:capacity

9、【单选题】She has ___________ a large sum of money from her father.
A. inherited
B. presented
C. hosted
D. turned
答案:inherited

10、【多选题】What are the major characteristics of Ethiopian industry?
A. The footwear industry is the highlight.
B. Leather production capacity is large.
C. Mineral resources exploration efficiency is low.
D. Industrial categories are incomplete.
答案:The footwear industry is the highlight.;
Leather production capacity is large.;
Mineral resources exploration efficiency is low.;
Industrial categories are incomplete.

11、【单选题】Which type of Chinese company has the highest proportion of trade on B&R?
A. Private enterprise
B. Foreign-owned enterprise
C. State-owned enterprise
D. SME
答案:Private enterprise

12、【单选题】Which of the following dimension is NOT the necessary dimension of Intercultural Communication Competence?
A. Psychology dimension:get to know what people think.
B. Affective dimension:be willing  to learn the culture.
C. Cognitive dimension: get to know the culture.
D. Behavior dimension:experience the culture with appropriateness and effectiveness.
答案:Psychology dimension:get to know what people think.

13、【单选题】Almost anyone involved in the e-commerce industry recognizes the ___________ that China holds.
A. potential
B. likeliness
C. popularity
D. technologies
答案:potential

14、【单选题】The administration warned any violations of the ban that would ________ harsh punishments and invited audiences to monitor how well the TV stations follow the regulations.
A. incur
B. recur
C. lead
D. cause
答案:incur

15、【单选题】I will repair this new TV set without charging because it is under ________.
A. initial
B. trial
C. guarantee
D. maximum
答案:guarantee

16、【多选题】What are the major opportunities of Wenzhou enterprises through B&R?
A. Expand import and export trade.
B. Internationalization through capital operations, merger and acquisition of overseas companies.
C. Use the Belt and Road funds to participate in local infrastructure construction to solve excessive production capacity.隋朝
D. Construction of local industrial zones, and use local low labor costs to improve corporate profitability.
答案:Expand import and export trade.;
Internationalization through capital operations, merger and acquisition of overseas companies.;
Use the Belt and Road funds to participate in local infrastructure construction to solve excessive production capacity.隋朝;
Construction of local industrial zones, and use local low labor costs to improve corporate profitability.

17、【单选题】If you’ve gone to the trouble of keeping your old iPhone or iPad going, it’s worth updating it to keep this important _______.
A. infrastructure
B. routine
C. practice
D. functionality
答案:functionality

18、【单选题】In American universities, classes are often arranged in more flexible ______ and many jobs on campus are reserved for students.
A. scales
B. ranks
C. grades
D. patterns
答案:patterns

19、【单选题】Fran’s point is that they may have been laughing to help make the situation more comfortable rather than to make fun _________ Peter.
A. of
B. at
C. with
D. for
答案:of

20、【单选题】The _____________ of the member countries is supposed to be held recently at Geneva.
A. summit
B. summary
C. suffering
D. summon
答案:summit

第五章 单元测试

1、【单选题】Which one of the following statements about Saudi Arabia is correct according to the micro-lecture?
A. Both men and women in Saudi Arabia wear pure white robes.
B. Saudis have a particularly high opinion of Indians.
C. Saudis of all classes show great respect toward waiters from the Philippines.
D. Laborers from Asian countries are usually treated badly and unequally.
答案:Laborers from Asian countries are usually treated badly and unequally.

2、【单选题】Which of the following might not happen in patrilineal society?
A. Women raise the children.
B. Women descend norms and behaviours to future generation.
C. Women advocate social and political equality.
D. Women pass down cultural values and attitudes.
答案:Women advocate social and political equality.

3、【单选题】Ghana is a nation in __________.
A. South Africa
B. West Africa
C. North Africa
D. East Africa
答案:North to south

4、【单选题】What policy does the Thailand government carry out to benefit most Thai people?
A. Medical insurance, pension insurance and unemployment insurance
B. Basic medical insurance
C. Civil servant insurance plans and social medical insurance plans
D. 30 Baht System
答案:30 Baht System

5、【单选题】In contemporary China, most students __________the brand and price of clothes to pursue fashion.
A. ignore
B. care about
C. neglect
D. attach great importance to
答案:attach great importance to

6、【判断题】In Indian, it is unnecessary to invest in education for a better quality of people’s life.
A. 对
B. 错
答案:错

7、【单选题】When talking with friends, which topic would Chinese and Tanzanians mostly like to use?
A. salary
B. sports
C. family
D. marriage
答案:sports

8、【单选题】Who characterized today’s world as a “global village”?
A. McLuhan
B. Hall
C. Samovar
D. Hofstede
答案:McLuhan

9、【单选题】Which one of the following statements about Pakistani’s attitudes is incorrect according to the micro-lecture?
A. The average Pakistani is curious about other people, and generally greets you with enthusiasm if you approach them.
B. Most Pakistanis love to have guest and invite foreigners to their homes.
C. Everyone in Pakistan is friendly toward a foreigner, and easily develops true friendship with foreigners in a short time.
D. In Pakistan, you can feel their great friendliness to Chinese everywhere.
答案:Everyone in Pakistan is friendly toward a foreigner, and easily develops true friendship with foreigners in a short time.

第六章 单元测试

1、【单选题】She is a girl from Hong Kong SAR. SAR in “Hong Kong SAR” refers to ___________.
A. Special Administrative Region
B. Specific Absorption Rate
C. Synthetic Aperture Radar
D. Stop and Reverse
答案:Special Administrative Region

2、【单选题】Xin Ming came to the capital city to find a job, so he is a(n) ___________ worker.
A. immigrant
B. migrant
C. emigrant
D. export
答案:migrant

3、【单选题】In western countries such as Ghana and Nigeria, 6 is not a lucky symbol in terms of religion. It is a symbol of doom, _______ and evil.
A. fate
B. fortune
C. retribution
D. luck
答案:retribution

4、【单选题】Steve thinks that American instructors are ________so that in the US Lin’s staff would get ________ training than they could get locally.
A. inferior ...better
B. super….good
C. superior ....better
D. superior…great
答案:superior ....better

5、【单选题】Regional__________is a cognitive structure concerns about the knowledge, attitude and anticipationtoward the people who lived in a certain region.
A. stereotype
B. resource
C. cooperation
D. conversation
答案:stereotype

6、【单选题】Malaysia is in ___________ .
A. Africa
B. East Asia
C. Northwest Asia
D. Southeast Asia
答案:Southeast Asia

7、【单选题】A sociology professor is one who studies _______________.
A. human beings
B. psychology
C. human societies
D. personal relations
答案:human societies

8、【单选题】We need to be aware that the ___________ attitudes of writers are precisely the way cultural conflict is encouraged.
A. active
B. positive
C. ethnocentric
D. comic
答案:ethnocentric

9、【单选题】The main religion in Afghanistan is ___________.
A. Buddhism
B. Islam
C. Christianism
D. Catholicism
答案:Islam

10、【单选题】Not only was our defect rate lower, but the architecture and design were __________.
A. inferior
B. superior
C. great
D. higher
答案:superior

广告也精彩

暂无评论

暂无评论...